Pensiunea Orizont, Farcasa

CUM ITI PETRECI TIMPUL LA NOI

Gradina de vara este de fapt un restaurant in natura cu terase si foisoare inconjurate de arbusti si flori. Aici se poate servi masa la orice ora produsele fiind in mare parte din ferma proprie. Daca vremea nu permite, restaurantele pensiunii va asteapta cu drag. In plimbarile si drumetiile prin padurile aflate foarte aproape de pensiune veti intalni chiar si ziua cerbi, caprioare, vulpi. Sunt si locuri special amenajate de pensiune pentru gratar , sport si relaxare. Pentru grupuri se pot organiza excursii cu degustari de produse la stanile traditionale din apropiere. In acelasi drum puteti vedea majoritatea îndeletnicirilor zilnice practicate de oamenii locului.
Pentru amatorii de pescuit, raul Bistrita se afla la cativa metri de pensiune, iar lacul Izvorul Muntelui- Bicaz se afla la doar 10 km. Se poate pescui pastrav, mreana, clean, salau chiar si lostrita. Iarna se poate schia pe partii neamenajate sau se pot organiza plimbari cu sania. In apropierea pensiunii (2 km) se poate vizita Biserica de lemn monument istoric construita la jumatatea secolului XVIII . Pensiunea fiind plasata la mijlocul distantei dintre obiectivele turistice din Moldova , puteti face zilnic escapade pentru a le vizita.

Locurile din imediata apropiere a pensiunii sunt încărcate de istorie și sunt descrise de Calistrat Hogas în „Pe carari de munte”. Drumul pe care Ion Creanga l-a strabatut de nenumarate ori pe jos de la Humulesti spre scoala de catiheti din Brosteni (se poate vizita Biserica de lemn), trece chiar prin fata pensiunii. Locurile descrise de Mihail Sadoveanul in romanul Baltagul si drumul Vitoriei Lipan prin muntii Stanisoarei se afla la cativa km de locatie. 

Iubitorii de munte vor fi surprinsi ca Ceahlaul cu vf Toaca (1850m) si statiunea Durau se afla doar la 30 km de noi. Statiunea Borsec este la 60 km, barajul Bicaz la 62 km iar lacul Rosu la 85 km. Mergand spre Vatra Dornei (74 km) va puteti abate pentru a escalada muntii Calimani aflati la aproximativ 60km si muntele Giumalau situat la 65 km de pensiune. Muntii Rarau cu renumita sosea “Transrarau” si vf Pietrele Doamnei sunt la aprox 1 ora de mers cu masina de la pensiune. Trecand muntii Stanisoarei spre Malini, ajungeti in satul Poiana Marului unde s-a nascut poetul Nicolaie Labis ( aprox 60km). Pentru cei pasionati de istorie orasul Tg Neamt cu Cetatea Neamtului si Casa memoriala Ion Creanga se afla la 60 km. Manastirea Agapia cu muzeul lui Nicolae Grigorescu si Casa memoriala Alexandru Vlahuta sunt la 70km. In acelasi traseu veti putea vizita manastirea Neamt, Casa memoriala Mihail Sadoveanu, manastirea Sihastria, Secu, Sihla si rezervatia de zimbri din zona. Manastirile din Bucovina, Gura Humorului, Sucevita, Moldovita sunt la aprox 80 – 120 km de pensiune. Cele mai apropiate partii de schi sunt la Durau (30km), Vatra Dornei (70km) , Piatra Neamt (80km), Borsec (60km).